Přejít na obsah Přejít na hlavní menu Přejít na podmenu
Česky | English

Japonské sladkosti – Eliška Konůpková

Japonské sladkosti – Eliška Konůpková

 

Znáte z japonských pokrmů jenom suši? Přijďte si rozšířit obzory!

Japonsko není pouze zemí rybožroutů, ale také mlsných jazýčků, jež umí vyrobit širokou paletu sezónních sladkostí, v nichž se často odráží japonská láska k rýži. Moči, dango, dorajaki nebo tajaki, to jsou jen ty nejznámější z wagaši, japonských cukrovinek. Přednáška vás seznámí s mnoha dalšími sladkostmi, které Japonci mlsají v průběhu roku, a navíc se dozvíte například i to, jak takové wagaši vyrobit a kde vůbec přísady či už hotové pamlsky u nás sehnat. Dorazte si do knihovny zaslintat!

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/26904351_540472029653914_5526125896709698176_n.jpg?oh=73c66b5c4cc932029058f664594436f5&oe=5B256F23

O lektorce

Eliška Konůpková je studentkou japanologie na Univerzitě Karlově s aktivním dlouholetým zájmem o tvorbu wagaši. Kvůli této zálibě rovněž navštívila Japonsko, kde své znalosti podrobila očím zkušených mistrů v oboru v rámci populárního pořadu TV Tokio „Who wants to come to Japan“. Její cukrovinky můžete ochutnat například v pražské kavárně Momoichi.

  • Velký společenský sál / 5. NP

Datum

7.2.2018 17:30

Místo konání


Vytisknout stránku Vytisknout stránku